Arrestatieteam houdt verdachten aan na overval

LEEUWARDEN – Na een  gewapende overval op de Poiesz supermarkt donderdagavond heeft het arrestatieteam van de politie meerdere verdachten aangehouden.

Rond 9 uur in de avond werd de Poiesz supermarkt aan de Oostersingel overvallen door twee gewapende mannen met bivakmutsen. Ze gingen er met hun buit vandoor richting de Jumbo aan het Hoeksterend.  Ter hoogte van de Vijzelstraat op de Noorderweg verloren ze hun buit of een deel daarvan. De politie zette de ruime omgeving af en stelde sporen veilig, tussen een aantal pylonen lagen rolletjes met muntgeld.

Omdat de vermoedelijke daders waarschijnlijk nog aanwezig waren in de omgeving, werd er een groot gebied afgezet. De Noorderweg, deel Groeneweg en de Nieuweburen werden afgesloten. Een speciaal arrestatieteam kwam ter plaatse. Zij hielden in het pand op de hoek Nieuweburen / Groeneweg drie verdachten aan. De politie meld dat de drie verdacht worden van betrokkenheid bij de overval.

Ook de politieheli kwam ter plaatse voor assistentie. Na de aanhouding werd een deel van de afzetting opgeheven. Op een aantal locatie bleef de afzetting van kracht vanwege sporenonderzoek. Bij de Poiesz kwam ook een ambulance ter plaatse, voor zover bekend is er niemand gewond geraakt.

Voor foto’s en updates, kijk op 112fryslan.nl

Arrestatieteam houdt verdachten aan na overval