Spanjaardslaan afgesloten wegens gaslek in woning

LEEUWARDEN – De Spanjaardslaan werd zaterdagmiddag ter hoogte van het park afgesloten wegens een gaslek in een woning.

De brandweer kwam met spoed ter plaatse voor een melding van gaslekkage in een woning. Tijdens het onderzoek bij meerdere woningen kwam men bij een woning uit waar niemand thuis was. Door de brievenbus heen werd een meting gedaan. Omdat uit de meting bleek dat er gevaar voor de omgeving was, werd de weg afgesloten.

De politie sloot de weg tussen de rotonde Leeuwerikstraat en de rotonde Rengerslaan af. De brandweer legde uit voorzorg een slang gereed. Ook de officier van dienst geneeskundig kwam ter plaatse uit voorzorg. Netbeheerder Liander was snel aanwezig en heeft samen met de brandweer de situatie weer veilig gemaakt. Na circa een uur werd de weg weer vrijgegeven.

Weg afgesloten door gaslek