Auto in sloot na aanrijding fietser op Canterlanswei

LEKKUM – Op de Canterlanswei tussen Lekkum en Miedum werd dinsdagmiddag een fietsster geschept door een auto die van de weg raakte. Zowel fietser als automobilist zijn gewond geraakt.

De automobilist kwam vermoedelijk in de berm terecht en sloeg door een stuurcorrectie over de kop.  De auto rolde over een sloot heen en al rollende werd een fietsster geschept die over het fietspad fietste. De auto kwam tegen de slootwal van een ander sloot en eindigde op zijn zijkant in de sloot.

Politie en meerdere ambulance kwamen met spoed ter plaatse om hulp te verlenen. De automobilist kon via de achterklep zelfstandig uit zijn auto komen. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De fietsster is ook per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Over de ernst van de verwondingen van beiden is bij ons niets bekend.

De politie sloot de weg af en attendeerde fietsers om op te letten wegens modder op het fietspad. De verkeersongevallenanalyse heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval. De zwaar beschadigde auto is door een berger uit de sloot gehaald.

Voor foto’s kijk op 112fryslan

Fietsster geschept op fietspad: auto in sloot