Man aangehouden voor brandstichting bij woningbrand

LEEUWARDEN – Bij een woningbrand op het Zuidvliet is maandagmiddag een man aangehouden wegens brandstichting.

De melding van woningbrand kwam rond kwart voor drie binnen bij de hulpdiensten. Omdat er nog een persoon in de woning was, werd opgeschaald naar middel brand. De brandweer en politie hebben ter plaatse de voordeur geforceerd en de bewoner uit de woning gehaald. De brand was al snel geblust, de tweede tankautospuit kon eenmaal ter plaatse direct terug keren naar de kazerne.

Eenmaal op straat is de bewoner aangehouden door de politie. Onder flink verzet is hij met spoed overgebracht naar het politiebureau. De man is aangehouden voor brandstichting, of de man in verwarde toestand verkeerde is niet bekend. Een ter plaatse gekomen ambulance kon onverrichter zake terug naar de post.

Kijk voor meer foto’s op 112fryslan.nl

Aanhouding bij woningbrand